Hulp bij vragen over autisme

Ingezonden stuk
 
Bij welke professional kan ik terecht met vragen over autisme? Naar welke organisaties kan ik iemand met autisme verwijzen voor hulp? Is er ook hulp voor partners van mensen met autisme? Waar kan iemand met autisme terecht voor lotgenotencontact?

Een antwoord op deze en andere vragen over autisme vindt u bij het Netwerk Autisme Midden Brabant (NAMB).

Als huisarts heeft u brede kennis van gezondheid en ziekten. Soms is ook specialistische kennis nodig om uw patiënt goed te kunnen helpen. Bijvoorbeeld als uw patiënt een vorm van autisme heeft. Maak dan (kosteloos) gebruik van het Netwerk Autisme Midden Brabant (NAMB). Dit netwerk bestaat uit organisaties die werken voor en met mensen met autisme, zoals MEE, GGZ Breburg, De Hondsberg, NVA en Prisma. Zij delen kennis met elkaar en met andere professionals zoals u. Wilt u overleggen over een patiënt met autisme (of het vermoeden daarvan)? Of heeft u een vraag over autisme? Neem dan contact met ons op. We bespreken uw vraag telefonisch of per mail en geven u advies. Een complexe vraag kan besproken worden binnen een team van deskundigen. 

Het NAMB organiseert ook bijscholing over autisme en de omgang met mensen met autisme. Dat kan middels een cursus, maar ook door aan te sluiten bij themabijeenkomsten die we regelmatig organiseren.

Meer informatie?
Op www.autismemiddenbrabant.nl leest u meer over het NAMB, autisme en hulpverleningsmogelijkheden. 

Samen kunnen we meer betekenen voor mensen met autisme!